T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADIYAMAN / SAMSAT - Yarımbağ Ortaokulu

Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Ekibi

Eğitim kurumlarında psikososyal koruma, önleme ve krize müdahale ekipleri kurulacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği 10 Kasım 2017 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanmış ve yürülüğe girmiştir. İlgi yönetmeliğin Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Hizmetleri başlığı altındaki 12.Maddesinde; "(1) Doğal afetler ile kaza, ihmal, istismar, intihar, şiddet, savaş ve göç gibi zorlu yaşam olaylarında psikolojik ve sosyal destek sağlamak üzere psikososyal koruma, önleme ve krize müdahale hizmetleri sunulur. (2) Psikososyal koruma, önleme ve krize müdahale hizmetleri kapsamında il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile eğitim kurumlarında psikososyal koruma, önleme ve krize müdahale ekipleri kurulur. Bu ekipler:

a) İl milli eğitim müdürlüklerinde; özel eğitim ve rehberlik hizmetlerinden sorumlu müdür yardımcısı veya şube müdürünün başkanlığında, en az bir ve en fazla üç rehberlik ve araştırma merkezi müdürü, en az bir ve en fazla üç rehberlik hizmetleri bölüm başkanı ile en az bir ve en fazla beş rehberlik öğretmeninden oluşur.
b) İlçe milli eğitim müdürlüklerinde; özel eğitim ve rehberlik hizmetlerinden sorumlu şube müdürü
başkanlığında varsa rehberlik ve araştırma merkezi müdürü ve rehberlik hizmetleri bölüm başkanı ile her eğitim kademesinden en az birer rehberlik öğretmeninden oluşur.
c) Eğitim kurumlarında; eğitim kurumu müdürü veya eğitim kurumu müdürü tarafından görevlendirilmiş bir müdür yardımcısı başkanlığında, varsa rehberlik öğretmenleri ile rehberlik hizmetleri yürütme komisyonu üyesi her sınıf düzeyinden en az bir sınıf rehber öğretmeninden oluşur." denilmektedir.
 Söz konusu ilgi yönetmeliğin yukarıda belirtilen madde kapsamında müdürlüğümüz bünyesinde  il düzeyinde "Psikososyal koruma, önleme ve krize müdahale ekibi"  oluşturulmuş ve bilgi amaçlı yazımız  ekinde  gönderilmiştir. Bu kapsamda;
 Psikososyal koruma, önleme ve krize müdahale hizmetleri kapsamında   ilçe milli eğitim müdürlüklerinde psikososyal koruma, önleme ve krize müdahale ekibinin oluşturulması ve bir onay örneğini Müdürlüğümüze bildirilmesi,
 Eğitim kurumlarında ise yukarıda belirtildiği şekilde  Psikososyal koruma, önleme ve krize müdahale ekibi oluşturulması, oluşturulan ekiplerin onay örnekleri okulda muhafaza edilmesi ve yeteri düzeyde personeli olmayan ve birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan okulların  herhangi bir işlem yapılmaması gerekmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.01.2018 - Güncelleme: 08.01.2018 16:17 - Görüntülenme: 352
  Beğen | 3  kişi beğendi